Webbplatsen motala.se/kommun är en av Motala kommuns huvudsakliga kanaler för kommunikation. Här kan du läsa mer om hur du kan använda den.

Frågor och svar

Vi vill förenkla och förklara våra tjänster och hur det går till när man exempelvis ska söka bygglov, ansöka om plats hos äldreboende eller förskoleplats. Frågor och svar finns både i anslutning till ett ämnesområde på en webbsida och på en sida med alla frågor och svar.

Följ nyheter, RSS

Vill du prenumerera på kommunens nyheter via RSS (Really Simple Syndication)? Du kan prenumerera på nyheter genom webbläsare, mobil eller RSS-läsare. Här hittar du länken till Motala kommuns RSS-flöde. Prenumerera via din webbläsare genom att klicka på RSS-flödets länk och välj prenumerera på denna feed. Prenumerera via RSS-läsare genom att ladda ner en RSS-läsare, exempelvis Feedreader eller SharpReader (gratis, Windows).

Följ nyheter, sociala medier

Håll koll på våra nyheter genom att följa Motala kommun i sociala medier.

Ladda ner PDF:er

När du laddar ner ett dokument i PDF (Portable Document Format) behöver du ett program som kan läsa det filformatet. Webbläsaren Google Chrome hanterar PDF-filer utan att du behöver extra programvara. Ett vanligt program som läser PDF-filer är Adobe Reader.

Ladda ner filer

På webbplatsen finns länkar till dokument i olika filformat. För att kunna ta del av dem behövs ibland ett program till utöver din webbläsare. Det finns exempel på webbläsare som har inbyggda tillägg för hantering av filer av olika typer, till exempel Google Chrome.

Lyssna på webben

Det finns en funktion för att lyssna på webben. För att lyssna på webben använder du menyn och trycker på knappen med texten Lyssna som aktiverar funktionen för Talande webb.

Motala kommun A-Ö

Här hittar du information om Motala kommun sorterat i bokstavsordning.

Nationell minoritet

Om du tillhör en nationell minoritet har du rätt att kommunicera med kommunen på ditt språk.

Riktlinjer för webben

När vi utvecklar funktion, design och innehåll på webben strävar vi efter att följa riktlinjer för offentliga webbplatser och appar, webbriktlinjer.se. De baseras på europeisk standard för webbriktlinjer, WCAG.

Självservice, e-tjänster

På webbplatsen finns e-tjänster och blanketter. E-tjänster är en extern funktion som fungerar bäst i webbläsaren Google Chrome. Den optimala webbläsaren för blanketter som ligger i e-tjänstportalen är Google Chrome.

Suomeksi

Eftersom Motala kommun är ett finskt förvaltningsområde finns information på finska.

Synpunkter och felanmälan

I ett formulär kan du lämna in synpunkter och felanmälan av olika slag. Här tar vi också gärna emot dina frågor eller synpunkter på webbplatsen och webbens tillgänglighet. Om du vill ha svar, glöm inte ange din e-post.

Sökfunktion

Längst upp till höger på varje webbsida hittar du sökfunktionen. När du trycker på symbolen förstoringsglas kommer det fram en blå rad. Skriv vad du söker efter och tryck på enter för att få upp sökresultat. Bland sökresultaten kan du sortera på vad som är mest relevant, nyast eller äldst. Du kan också sortera på typ av innehåll eller nyhetskategori. Om du vill söka bland innehållet på en särskild webbsida, använd din webbläsares sökfunktion som du vanligtvis får fram i webbläsare genom att trycka på Ctrl+F.

Translate, översätt till annat språk

För att översätta text på webbplatsen används Translate.

Video på Youtube

Video som publiceras på olika sidor på webbplatsen samlar vi också i Motala kommuns videoarkiv på Youtube.

Ö

Öka eller minska textens storlek

I de flesta webbläsare finns det funktioner för att anpassa webben, till exempel för att ändra teckenstorlek. Om du tycker att texten på sidorna är för liten eller för stor kan du enkelt ändra den med din webbläsares inbyggda funktioner. I de flesta moderna webbläsare gör du detta genom att trycka Ctrl+ för att öka textstorlek och Ctlr- för att minska. Om du surfar på mobil, läs i mobilens manual för att ta reda på hur du zoomar in och ut.

Öppna blanketter

För att våra blanketter ska fungera optimalt rekommenderar vi exempelvis webbläsarna Google Chrome eller Internet Explorer.

I operativsystemet Windows 10 är webbläsaren Edge standardprogram. Den läser tyvärr inte våra blanketter korrekt. Det innebär att de ifyllningsbara fälten inte fungerar. Om du har detta problem rekommenderar vi att använda en annan webbläsare, exempelvis Google Chrome. Du kan också öppna blanketterna i Internet Explorer via menyn med tre prickar längst upp till höger i Edge. Vissa blanketter kan du ladda hem till din dator och öppna med ett externt program för visning av PDF-filer, exempelvis Adobe Acrobat Reader.