Gasthamnnen Motala flygfoto

Kartor är viktiga underlag i kommunens arbete. Vi uppdaterar regelbundet våra kartor och de flesta finns digitalt. GIS, geografiskt informationssystem, används för att samla in data som presenteras på digitala kartor. Våra kartor fungerar både i dator, surfplatta och i mobil. Vissa avancerade kartor gör sig bäst på större skärmar.

två personer som snickrar

Bygga och bo

Är du intresserad av detaljplaner eller kungjorda bygglov kan du använda dig av kartan "Bygga och bo".

cykel i motala centrum

Cykelkarta

I vår digitala cykelkarta kan du se var det finns cykelvägar och cykelpumpar som alla cyklister kan använda.

gammal karta

Historiska kartan

I vår kartsamling "Historiska kartor" kan du jämföra vårt ortofoto från 2015 med historiska ortofoto, ekonomiska kartan samt Häradskartan från 1870-talet.

Motalabron

Kommunkarta

I Motalas kommunkarta hittar du bland annat skolor, bibliotek, cykelbanor, detaljplaner med mera. Informationen hämtas direkt från våra system och databaser vilket gör att informationen är uppdaterad regelbundet.

Lekplatsen i Stadsparken med lekande barn.

Lekplatser

På den här kartan kan du se var alla kommunens lekplatser ligger.

Naturkartan

I denna karta kan du hitta iordningställda grillplatser, insektshotell, leder och motionsspår. Här finns även kommunens naturvårdsprogram samt sjödatabasen.

parkeringsautomat och parkerade bilar på Stora torget i Motala.

Parkeringskarta

Här kan du se var vi har parkeringar för bilar, bussar och personer med parkeringstillstånd för rörelsehindrad i Motala centrum.

bänkar och bord bland tallar i Varamon.

Parkering Varamon

Kartan innehåller p-platser, förbud mot parkering och så vidare.

Charlottenborgsskolan

Skolvalskartan

I denna karta kan du enkelt se till vilken skola du eller ditt barn hör beroende på vilket skolområde du/ni bor inom. I kartan finns också avståndsytor som tar hänsyn till skolskjutsreglerna.

Valkarta

Motala kommun är uppdelad i 23 valdistrikt med lika många vallokaler. Med hjälp av kartan kan du hitta din närmaste vallokal.

återvinningsstation

Återvinningsstationer

På den här kartan kan du se var det finns återvinningsstationer och återvinningscentraler. Det vill säga platser där du kan slänga dina sorterade förpackningar och tidningar respektive ditt grovavfall.

Välkommen till Gästisområdet i Motala!

Genom gamla fotografier får du följa med på en historisk vandring med anor från medeltiden. I denna kartberättelse om gamla Gästisområdet ges en glimt av vad som hänt här - från 1300 – tal och fram till 1940-tal. Motala kommun presenterar området genom gamla, fina fotografier. Oavsett om du är född och uppväxt i Motala eller om du är här på besök kan du på detta sätt ta del av områdets historia. Och, vem vet – kanske kommer fler kartberättelser från fler delar av vår fina kommun!

Kartberättelse över Gästisområdet

Fastigheter, lantmäteri och nybyggnadskartor

Söker du information om fastigheter, lantmäteriförrättning eller nybyggnadskartor? Läs mer här.

Har du frågor om Motala kommuns kartor? Kontakta oss på e-postadressen: gis-support@motala.se.