Lekplatser

Motala har i dag cirka 50 lekparker runt omkring i kommunens grönområden. Dessa ligger oftast i anslutning till promenadstråk, villabebyggelse eller naturområden. De är populära utflyktsmål för barnfamiljer, förskolor och turister.

Hitta en lekplats

På den här kartan kan du se var alla våra lekplatser ligger. Välkommen att hitta din och barnens favorit!

Till lekplatskartan

Säkra lekplatser

Fyra gånger om året utför vi egna säkerhetsbesiktningar av lekplatserna. En gång om året utförs besiktning av en extern besiktningsman. Våra lekplatser ska vara så säkra som möjligt för barnen att leka på.

Lekplatserna underhålls kontinuerligt. Vi städar och reparerar när det finns behov.

Felanmälan

Om du ändå upptäcker något som är fel eller trasigt på våra lekplatser, kontakta gärna kundservice så vi kan se till att det blir fixat.

Kundcenter
Telefon: 0141-22 51 51
E-post: kundcenter@motala.se

Du kan också skicka in en felanmälan eller synpunkt via vårt synpunktshanteringssystem.

Till Synpunkter och felanmälan.

Temalekplatser

Några av våra lekplatser har vi satsat lite extra på och byggt som temalekplatser. Den största ligger i Stadsparken i centrala Motala. Den är ”Barnens sjöstad” med ett genomgående vatten- och Vätterntema. Parken genomgick en totalrenovering 2015 och är ett oerhört populärt utflyktsmål för såväl barnfamiljer som förskole- och fritidsgrupper. Under sommarsäsongen har vi en vattenlek som barnen uppskattar väldigt mycket.

En temalekplats med tema trädgård ligger i korsningen Villagatan-Götgatan i Brinken. Genom en digital dialog med kommuninvånarna fick vi veta hur de som leker i området vill ha sin lekplats. Vi har försökt att uppfylla så många önskemål som möjligt.

Vid Hällsättersleden i Borensberg finns en lekpark med temat ”färg och form”.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej