lekplats i Stadsparken full av barn

"Barnens sjöstad" invigdes i Stadsparken 2015. Fotograf: Jessica Henulin

Lekplatser

Motala har i dag cirka 50 lekparker runt omkring i kommunens grönområden. Dessa ligger oftast i anslutning till promenadstråk, villabebyggelse eller naturområden. De är populära utflyktsmål för barnfamiljer, förskolor och turister.

Lekplatskarta

På den här kartan kan du se var alla våra lekplatser ligger. Välkommen att hitta din och barnens favorit!

Säkra lekplatser

Vi kontrollerar våra lekparker flera gånger under året så att all utrustning är hel och säker att leka på. En gång om året görs en besiktning av en utomstående besiktningsman. Lekplatserna underhålls kontinuerligt. Vi städar och reparerar när det finns behov.

Om du ändå upptäcker något som är fel eller trasigt på våra lekplatser, kontakta gärna tekniska serviceförvaltningens kundservice så vi kan se till att det blir fixat.

Temalekplatser

Några av våra lekplatser har vi satsat lite extra på och byggt som temalekplatser. Den största ligger i Stadsparken i centrala Motala. Den är ”Barnens sjöstad” med ett genomgående vatten- och Vätterntema. Parken genomgick en totalrenovering 2015 och är ett oerhört populärt utflyktsmål för såväl barnfamiljer som förskole- och fritidsgrupper. Under sommarsäsongen har vi en vattenlek som barnen uppskattar väldigt mycket.

En temalekplats med tema trädgård ligger i korsningen Villagatan-Götgatan i Brinken. Genom en digital dialog med kommuninvånarna fick vi veta hur de som leker i området vill ha sin lekplats. Vi har försökt att uppfylla så många önskemål som möjligt.

Vid Hällsättersleden i Borensberg finns en lekpark med temat ”färg och form”.

Vi vill gärna ha in dina synpunkter och önskemål om utveckling av våra lekplatser. Det går också bra att skicka in felanmälningar om exempelvis trasig lekutrustning här.

 

Fyra gånger om året utför vi egna säkerhetsbesiktningar av lekplatserna. En gång om året har vi en extern besiktning. Våra lekplatser ska vara så säkra som möjligt för barnen att leka på.

En gång i veckan, eller efter behov.

Det är olika beroende på hur hårt lekutrustningen slits men 15 år är en beräknad livslängd på en lekplats. Varje år får 1-2 lekplatser i kommunen en totalrenovering eller upprustning.

Ser du något som behöver åtgärdas i din lekplats? Tveka inte att kontakta oss!

Kundservice Gata & park
0141-22 51 34
kundservice@motala.se

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej