På återvinningscentralerna på Tuddarp, i Borensberg och i Vadstena kan du lämna ditt sorterade grovavfall samt saker och kläder till återbruk. Här hittar du öppettider och kartor.

Återvinningscentraler i Motala kommun

Kommunen har tre bemannade återvinningscentraler:

Klicka på den återvinningscentral du vill besöka för att se när det är öppet, kartor och annan information. Privatpersoner lämnar avfall gratis. Kostnaden för att driva återvinningscentralerna tas ut på avfallstaxan.

Lämna avfall som företag

Företag måste betala för att lämna avfall på en återvinningscentral. Det gör man genom att lösa ett företagskort. Kontakta kundtjänst för vatten och avfall för frågor om detta. Företag får inte lämna hushållsavfall eller farligt avfall, exempelvis kemikalier och färg.

Återvinningsstationer

Återvinningsstationer är platser där du lämnar förpackningar och tidningar. De är obemannade och finns utspridda runt om i kommunerna. Dessa sköts inte av kommunen utan av Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Sorteringsguide

Här finns en sorteringsguide från A till Ö som visar hur du ska sortera och vad du ska lämna på en återvinningscentral, vad som ska till en återvinningsstation eller någon annanstans.

På återvinningscentralerna kan du även lämna burkar och PET-flaskor. Panten kan du skänka till välgörenhet.

  • Hjälpte informationen på den här sidan dig?
  • Ja   Nej