Gå till Motala kommuns startsida

Vädret i Motala

  • Idag: Molnigt och någon lätt regnskur 10° 3 m/s Nordlig vind
 Fotograf: Okänd
Lyssna

Nya tider för kollektivtrafiken

Den 8 april 2013 började Östgötapendeln att gå från Mjölby till Skänninge och Motala. I samband med detta förändrades viss busstrafik i västra Östergötland. De allra flesta har fått tillgång till en bättre kollektivtrafik, men många har fått förändra sitt resande på ett eller annat sätt. Du som reser mellan Linköping och Motala och mellan Mjölby och Motala har en tät och bra kollektivtrafik i och med Östgötapendeln.

Förändringar i tätortstrafiken i Motala

Tätortstrafiken har anpassats för att ansluta till och från Östgötapendeln vid Motala Centralstation. Den plats där trafiken möts och där de flesta byten sker, har därför flyttats från Stora Torget till Centralstationen. Tätortstrafiken är uppdelad på fem linjer med linjenummer 301 - 305. Det har även skett en del förändringar i linjesträckningarna.

Förändringar i express- och landsbygdstrafiken

Den 8 april skedde alltså stora förändringar i trafiken för dig som reser mellan Motala och Linköping, Motala och Mjölby, Vadstena och Mjölby och mellan Vadstena och Linköping. Dessutom justerades vissa avgångstider i landsbygdstrafiken runt Motala och Mjölby för att anpassas till Östgötapendeln och förändringarna i den regionala busstrafiken.

Den busstrafik som tidigare fanns mellan Motala och Linköping har minskats på grund av Östgötapendelns täta utbud. Detta innebär att en del mindre orter samt på landsbygden tyvärr har fått ett minskat utbud.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 3 december 2013

Kontakt

  • Mats Demerlöv Planeringssekreterare
    Kommunledningsförvaltningen/ Stadsbyggnad Tel 0141-22 51 63 Växel 0141-22 50 00 stadsbyggnad@motala.se