Gå till Motala kommuns startsida

Vädret i Motala

  • Idag: Växlande molnighet och någon regnskur 12° 6 m/s Nordöstlig vind
Östgötapendeln  Fotograf: Annika Johansson
Lyssna

Kollektivtrafik

ÖstgötaTrafiken samordnar kollektivtrafiken i Östergötland och planerar linjer och tidtabeller med bl a tåg och buss. ÖstgötaTrafiken ägs av Region Östergötland.

Pendeltågtrafiken (Östgötapendeln) började trafikera Motala under 2013 och sedan 14:e december 2014 har trafiken utökats enligt en ny tidtabell. Det innebär trafik var 30:e minut mellan Norrköping och Motala vardagar kl 05 – 22 och lördagar kl 9 – 17, direkt utan byte. Söndagar och kvällar är det 60-minuterstrafik på sträckan.

ÖstgötaTrafiken trafikerar stora delar av länet och det är framförallt tack vare bussarna som man kan nå ut till olika platser. Det är dock i tätortstrafiken samt i expresstrafiken som det finns flest resenärer. Expresstrafiken är ett komplement till Östgötapendeln och kör på sträckor som Östgötapendeln inte trafikerar. Östgötapendeln är ryggraden i trafiken och tillsammans med expresstrafiken knyter den trafiken samman länet. Bussarna i expresstrafiken trafikerar få hållplatser för att kunna erbjuda en så kort restid som möjligt.

Expresstrafik finns mellan Motala och Linköping. Landsbygdstrafiken stannar på fler hållplatser än expresstrafiken och restiden är här mindre prioriterad. Det är istället viktigare att boende på mer avskilda platser ska ha möjlighet att resa med kollektivtrafiken.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 7 april 2016

Kontakt

  • Mats Demerlöv Planeringssekreterare
    Kommunledningsförvaltningen/ Samhällsbyggnadsenheten Tel 0141-22 51 63 Växel 0141-22 50 00 mats.demerlov@motala.se