Gå till Motala kommuns startsida

Vädret i Motala

  • Idag: Halvklart och uppehåll5 m/s Västlig
Tre elever på Carlsund  Fotograf: Petter Blomberg
Lyssna

Gymnasial utbildning

Här läser du ämnen och kurser från de treåriga nationella programmen i gymnasieskolan. Kurser och utbildningar bedrivs både i vår egen regi och av andra utbildningsanordnare på uppdrag av oss. Ta steget vidare! 

Läs på det sätt som passar dig bäst

Reguljär undervisning
Lärarledd undervisning på Carlsund Utbildningscentrum i samlad grupp utifrån ett schema. Den här formen passar dig som vill ha hjälp och stöd i studierna. De flesta som läser reguljärt studerar på heltid.

Distansundervisning
För dig som inte vill eller kan följa den reguljära undervisningen finns distansundervisning. Den ger dig friheten att läsa när det passar dig själv. Du behöver dock en dator med Internetuppkoppling för att kunna kommunicera med dina lärare och lämna in uppgifter. Alla kurser som ges på distans har moment som är obligatoriska: prov, laborationer och vissa språkliga övningar i grupp. Dessa moment genomförs på anvisad plats i Motala.

När kan jag börja studera?

Du kan i stort sett börja studera när det passar dig själv bäst. Det som avgör är vilken studieform du är intresserad av (reguljärt eller distans) och vilken kunskapsnivå du ligger på. För reguljära kurser har vi har alltid en gemensam start i början av varje termin. De som vill läsa på distans har större möjligheter att påbörja studierna under pågående termin.

Sök kurser och utbildningar

Gå in på Webbansökan här till höger för att hitta en komplett lista över vilka kurser och utbildningar som erbjuds just nu.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 17 december 2014

Kontakt